De gezondheidsvoordelen van het mengsel van gember, knoflook en honing
Het mengsel van gember, knoflook en citroen is nuttig bij de behandeling van een grote verscheidenheid aan gezondheidsproblemen. Hoewel elk van de componenten van het mengsel zijn eigen eigenschappen heeft, leidt een combinatie van allemaal tot extra bonussen. Als het regelmatig in matige hoeveelheden wordt ingenomen, is dit mengsel nuttig bij het versterken van de immuniteit en het verbeteren van de algehele gezondheidstoestand.
Lees hier het hele artikel over de voordelen en de werking van knoflook, gember en hong.
Wat heb je nodig:
- 6 citroenen
- 4 bollen knoflook (ongeveer 30 teentjes)
- 4 gember wortels
- 300 ml keukenhoning voor de smaak
- Manuka honing (wordt niet in de bereiding meegegeven!)
- 5 lege flessen van 1 liter
- grote trechter
- 1 passeerdoek (dunne keukendoek)
Bereiding
Neem een grote pan en vul deze met 4 liter water en verwarm deze tot 80 graden.
Spoel de flessen goed om met heet water en vul deze met heet water.
Pel de citroenen zoals je een sinaasappel pelt en pureer ze in een blender en doe dit in een kom. Dek deze af met folie om oxidatie aan de lucht te voorkomen.
Breek de knoflook bollen in losse teentjes en pureer ze in een blender en doe dit in een kom. Dek deze af met folie om oxidatie aan de lucht te voorkomen.
Rasp de gemberwortels en pureer ze vervolgens in de blender en doe dit in een kom. Dek deze af met folie om oxidatie aan de lucht te voorkomen.
Doe de puree van gember, citroen en knoflook in de blender en pureer dit kort tot een gelijkmatige massa. Voeg deze toe aan het warme water en breng de temperatuur terug op 80 graden. Laat dit 7 minuten al roerend trekken.
Schakel de warmte bronnen uit. Er zijn 2 manieren om het mengsel te passeren:
- Via de passeerdoek in een groot vergiet in een 2e pan
- Via de passeerdoek in een grote trechter direkt in de fles
De 1e methode gaat sneller; bij de 2e methode koelt het mengsel minder snel af, wel moet je 1 a 2 keer de passeerdoek schoonmaken.
Vul de flessen zo hoog mogelijk af en sluit ze af met een goed passende dop. Door het afkoelen ontstaat er een lichte vacuum. Gekoeld blijft dit mengsel minstens 2 maanden houdbaar. Na openen blijft dit mengsel 10 dagen goed, mits in de koelkast bewaard. Koel en donker bewaren.
Inname
Drink iedere ochtend 15 minuten voor het ontbijt 1,2 dl (klein water glas) op nuchtere maag. Het mengsel ruikt naar knoflook, maar je krijgt zelf geen knoflook geur. Je kunt dit mengsel warm of koud drinken. Niet in verwarmen in de magnetron!. Je kunt beter een halve theebeker heet water nemen en hieraan 1,2 dl van het mengsel toevoegen.
Neem bij de inname van het mengsel 1 eetlepel Manuka direct in de mond. Niet verwarmen of in een warme drank doen, aangezien dan de waardevolle enzymen uit deze honing hun werking verliezen.
Gebruikt U medicatie, raadpleeg dan altijd uw arts of apotheker of er interacties bestaand tussen knoflook, gember en honing met de medicatie die u gebruikt.
Een lijst met interacties van kruiden en medicijnen, kun je hier downloaden.