Knoflook en honing hebben veel bewezen gezondheidsvoordelen. U kunt van hun heilzame eigenschappen genieten door ze alleen of samen te gebruiken. Ze kunnen als medicinale supplementen worden ingenomen of in hun natuurlijke vorm aan recepten worden toegevoegd.
Sommige vormen van honing en knoflook zijn mogelijk werkzamer dan andere.
Blijf lezen om meer te weten te komen over de gezondheidsvoordelen van knoflook en honing, welke vormen het beste kunnen worden gebruikt, recepten voor beide en mogelijke bijwerkingen.
Eigenschappen van knoflook en honing
Knoflook en honing worden over de hele wereld gebruikt in traditionele medicijnen. Het belangrijkste ingrediënt in knoflook is allicine. Het bevat zuurstof, zwavel en andere chemicaliën die knoflook antibacteriële en ziektebestrijdende eigenschappen geven.
Een medische beoordeling Vertrouwde bron merkt op dat het hakken of fijnmaken van verse teentjes knoflook meer allicine afgeeft dan het gebruik van de teentjes in hun geheel. Gehakte of geplette knoflook kan echter snel zijn allicinegehalte verliezen. Voor maximaal voordeel wil je zo snel mogelijk verse knoflook gebruiken.
Honing is van nature rijk aan antioxidanten en wordt flavonoïden en polyfenolen genoemd. Deze bestanddelen helpen ontstekingen (roodheid en zwelling) in het lichaam te bestrijden. Dit kan helpen het immuunsysteem in balans te brengen en bepaalde ziekten te voorkomen. Honing heeft ook antibacteriële , antivirale en antischimmel eigenschappen.
Gezondheidsvoordelen van knoflook en honing
Medisch onderzoek heeft de gezondheidsvoordelen van knoflook en honing alleen en in combinatie onderzocht. Een deel van het onderzoek is gebaseerd op claims in huismiddeltjes die al honderden jaren worden gebruikt.
In de traditionele Ethiopische geneeskunde wordt een soort lokale honing gebruikt om ademhalingsproblemen, huidinfecties en zelfs diarree te behandelen.
Knoflook wordt traditioneel gebruikt om verkoudheid en hoest te behandelen. Er wordt ook gemeld dat het het immuunsysteem versterkt en astmasymptomen verlicht. Arabische traditionele geneeskunde raadde knoflook aan om hartaandoeningen, hoge bloeddruk, artritis, kiespijn, obstipatie en infecties te behandelen.
Lees ook Gember en knoflook tijdens de zwangerschap
Antibacterieel
Een laboratoriumstudie vertrouwde bron ontdekte dat knoflook en een soort honing genaamd tazma-honing sommige soorten bacteriën konden stoppen met groeien.
De studie testte elk voedsel afzonderlijk en als een mengsel. Onderzoekers ontdekten dat knoflook en honing allebei de bacteriën konden doden als ze alleen werden getest. Een combinatie van knoflook en honing werkte nog beter.
De combinatie van knoflook en honing vertraagde of stopte de groei van bacteriën die ziekten en infecties veroorzaken, waaronder longontsteking en een soort voedselvergiftiging. Deze omvatten Streptococcus-pneumonie, Staphylococcus aureus en Salmonella.
Een ander laboratoriumonderzoek toonde aan dat een combinatie van knoflooksap en honing zelfs soorten bacteriële infecties kon stoppen die niet met antibiotica kunnen worden behandeld.
Er is meer onderzoek nodig om erachter te komen of honing en knoflook hetzelfde effect hebben tegen bacteriële infecties in het menselijk lichaam.
Antiviraal
Sommige soorten honing hebben ook krachtige antivirale eigenschappen. Dit kan helpen bij het behandelen of voorkomen van verkoudheid, griep en andere door virussen veroorzaakte ziekten.
Uit een laboratoriumstudie bleek dat Manuka-honing het griepvirus kon stoppen met groeien. De onderzoekers concludeerden dat honing, vooral Manuka-honing, bijna net zo goed werkte als antivirale middelen tegen dit virus.
Gezondheid van het hart
Verschillende klinische en laboratoriumstudies hebben gekeken naar de vele voordelen voor de gezondheid van het hart van knoflook. De Mayo Clinic merkt op dat antioxidanten in honing je ook kunnen helpen beschermen tegen hartaandoeningen.
Volgens een medische beoordeling werkt knoflook om het risico op hartaandoeningen en beroertes te verlagen door:
- hoge bloeddruk verlagen
- verlagen van hoog cholesterol
- te veel stolling voorkomen (bloedverdunnen)
- het voorkomen van verharde of stijve bloedvaten
- Een ander review ontdekte dat de zwavelmoleculen in knoflook ook kunnen helpen de hartspieren te beschermen tegen schade en de bloedvaten elastischer te maken. Dit helpt hartaandoeningen, bloedstolsels en beroertes te voorkomen.
Een type cholesterol, LDL genaamd, is de belangrijkste oorzaak van verharding in de bloedvaten. Dit kan leiden tot hartaandoeningen en beroertes.
Onderzoek Vertrouwde bron bij ratten toonde aan dat knoflook hielp het schadelijke LDL-cholesterolgehalte te verlagen. De ratten kregen knoflookpoeder of rauwe knoflook-extract. Meer onderzoek is nodig om te bepalen of mensen dezelfde cholesterolverlagende voordelen zouden hebben.
Geheugen en hersengezondheid
Zowel knoflook als honing bevatten veel antioxidanten. Deze gezonde chemicaliën helpen je immuunsysteem in balans te brengen en ziekte te voorkomen. Ze kunnen ook je hersenen beschermen tegen veel voorkomende ziekten zoals dementie en de ziekte van Alzheimer.
Er is meer onderzoek nodig naar hoe knoflook deze leeftijdsgebonden ziekten kan voorkomen of vertragen.
Studies hebben opgemerkt dat oude knoflookextracten een hoge hoeveelheid van een antioxidant bevatten, kyolzuur genaamd. Deze krachtige antioxidant kan de hersenen helpen beschermen tegen schade door veroudering en ziekte. Dit kan bij sommige mensen het geheugen, de concentratie en de focus helpen verbeteren.
Kunnen gember en knoflook een infectie genezen?
Het mengsel van gember, knoflook en honing is niet alleen nuttig bij de behandeling van verschillende ziekten, maar verbetert ook de algehele gezondheid. Onderzoek naar de eigenschappen van de genoemde ingrediënten heeft aangetoond dat knoflook de grootste antimicrobiële activiteit heeft. Gember staat op de tweede plaats in de strijd tegen veel voorkomende bacteriën en infecties.
Elk van de ingrediënten van dit mengsel is min of meer effectief in het bestrijden van aandoeningen veroorzaakt door schadelijke bacteriën in de lucht, het water en de bodem. De lijst van de pathogene bacteriën die ziekten veroorzaken zoals koorts, tuberculose, zweren, syfilis, cholera, diarree, difterie en andere bevat de volgende bacteriën:
- Staphylococcus
- Streptococcus
- Lactobacillus
- Clostridium
- Salmonella
- Neisseria
- Mycobacteria
- Helicobacter pylori
- Yersinia pestis
- Escherichia coli
- Bacillus Pseudomonas e
De gezondheidsvoordelen van het mengsel van gember, knoflook en honing
Het mengsel van gember, knoflook en citroen is nuttig bij de behandeling van een grote verscheidenheid aan gezondheidsproblemen. Hoewel elk van de componenten van het mengsel zijn eigen eigenschappen heeft, leidt een combinatie van allemaal tot extra bonussen. Als het regelmatig in matige hoeveelheden wordt ingenomen, is dit mengsel nuttig bij het versterken van de immuniteit en het verbeteren van de algehele gezondheidstoestand.
Lees hier over hoe je een effectief mengsel kunt maken van knoflook, gember, citroen en honing.
Hier is de lijst met veelvoorkomende aandoeningen die deze krachtige natuurlijke remedie kan genezen en de specifieke gezondheidsvoordelen voor de menselijke gezondheid:
Astma. De ingrediënten van het mengsel hebben ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen die nuttig zijn bij het voorkomen en behandelen van de effecten van astma. De patiënten die dit middel gebruiken, ervaren een verlaging van de hoge bloeddruk en het bevorderen van de zuurstoftoevoer naar de longen. Dit effect leidt tot het verminderen van verschillende ademhalingsproblemen, waaronder hoesten, verkoudheid, keelpijn en een loopneus. Om een van de genoemde ziekten te voorkomen of te genezen, mag u niet meer dan 5 gram van de behandeling elke ochtend op een lege maag innemen;
Maagzweren, indigestie en andere spijsverteringsproblemen. Als u bovengenoemde spijsverteringsproblemen wilt oplossen, neem dan ’s ochtends een gember- en honingtonicum of siroop. Als het geen knoflook bevat, is het effect rustiger dan ontstekingsremmend. Deze remedie wordt vaak aan kinderen gegeven om een geïrriteerde maag te kalmeren.
Hoge bloeddruk, atherosclerose, hartaanvallen en beroertes. Wat is het belangrijkste bij het gebruik van het mengsel voor het bestrijden van hartproblemen, zijn de antioxiderende eigenschappen van de gember? Van dit ingrediënt is bekend dat het lipiden bevat die afkomstig zijn van vetzuren. Als we het hebben over de gezondheid van het hart, kan gemberthee de spanning van de bloedvaten verminderen, wat leidt tot een verlaging van de bloeddruk en een lager risico op de bovengenoemde ziekten. Vergeet niet dat het nemen van knoflook in overmatige hoeveelheden een verhoogde hartslag en bloeddruk kan veroorzaken. Bereid het mengsel voor en neem elke ochtend en avond een paar theelepels;
Kanker. Knoflook is het meest effectieve ingrediënt om de afweer tegen kanker te versterken. Als u de effecten van de kankerbehandeling moet beheersen, is gember misschien wel het meest nuttig van de drie ingrediënten. Het helpt constante misselijkheid en braken te verminderen die het gevolg zijn van chemotherapie die wordt veroorzaakt door cisplatine, een primaire chemotherapie bestanddeel. Het is ook bekend dat gember in combinatie met honing niet alleen kan helpen om de bijwerkingen van de chemotherapie te verminderen, maar zelfs om kanker te voorkomen en de uitzaaiing te verminderen. Een dergelijk effect wordt bereikt door de werking van antioxiderende enzymen. Voeg bij het bereiden van het mengsel tweemaal meer knoflook toe dan aanbevolen en consumeer vóór elke maaltijd een eetlepel van de remedie.
Potentiële bijwerkingen van knoflook, gember en honing
De voedings- en gezondheidsstoffen in knoflook en honing kunnen bij sommige mensen bijwerkingen of reacties veroorzaken. Praat met uw arts voordat u knoflook- gember- of honing supplementen inneemt.
Knoflook interacties
Knoflook kan bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken. Het nemen van knoflooksupplementen of het eten van knoflook in grotere doses kan uw bloed verdunnen en het risico op bloedingen vergroten. Om deze reden kan knoflook een negatieve interactie veroorzaken met medicijnen die je bloed verdunnen. Deze omvatten:
- salicylaat (aspirine)
- warfarine (Coumadin)
- clopidogrel (Plavix)
- Knoflook kan ook interfereren met een antiviraal medicijn genaamd saquinavir dat wordt gebruikt voor de behandeling van hiv.
Honing interacties
Het consumeren van honing kan de bloedsuikerspiegel verhogen bij mensen met diabetes. Praat met een arts of diëtist voordat u honing aan uw dieet toevoegt.
Van honing is niet bekend dat het interageert met andere geneesmiddelen, maar het kan bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken. Als u allergisch bent voor bijenpollen, vraag dan uw arts of het eten van honing voor u veilig is. Honing kan ook andere soorten stuifmeel bevatten die reacties kunnen veroorzaken, zoals:
- piepende ademhaling
- hoesten
- zwelling van het gezicht of de keel
- duizeligheid
- misselijkheid
- braken
- zwakheid
- flauwvallen
- zweten
- huidreacties
- onregelmatige hartritmes
Gember interacties
Gember kan de werking van anti-stollingsmiddelen versterken.
Waarschuwing
Baby’s onder de leeftijd van één jaar mogen geen honing krijgen – zelfs geen smaak ervan. Honing kan een zeldzame maar ernstige maagaandoening veroorzaken, kinderbotulisme genaamd. Dit wordt veroorzaakt door bacteriesporen die mogelijk in de honing zitten.
Gebruikt U medicatie, raadpleeg dan altijd uw arts of apotheker of er interacties bestaand tussen knoflook, gember en honing met de medicatie die u gebruikt.